Ny generation pallgafflar ger förbättrad sikt och flexibilitet

Pallgafell, webb, 345x250.jpg

Ålö fortsätter sin satsning på nästa generation högkvalitativa redskap med en helt ny serie pallgafflar för allt från industri, bygg- och lantbruk till små jordbruk och gårdssysslor. Förutom samma imponerande kvalitet, finish och prestanda erbjuder den nya serien en helt ny design av ramen vilket ger föraren förbättrad sikt i alla arbetsmoment.

– Alla pallgafflar på marknaden har brottats med samma siktbegränsning. Nu har vi utvecklat en lösning som tillsammans med utbudet av gaffelben gör den rätt unik på marknaden. Vi ser en stor potential för den här nya generationen pallgafflar, berättar Urban Rönnqvist på Ålö, som arbetat med utvecklingen av den nya serien det senaste året.

Serien, som kommer att finnas tillgänglig på samtliga marknader från och med idag, finns i tre olika storlekar; 1000 kg, 1600 kg (finns i gaffelbenslängden 970 mm) och 2500 kg (finns i gaffelbenslängden 1220 mm). Alla gaffelben har förhöjning som standard vilket ger säkrare hantering av pallar och gör det enklare att justera bredden på gaffelbenen. Detta ger traktorföraren stora möjligheter att anpassa sitt redskap och att växla mellan olika arbetsuppgifter och pallformat.

Maximal valfrihet
Den smidda gaffelserien erbjuder också en ny låsningsmekanism som gör redskapet ännu starkare och enklare att hantera. Den nya pulverlackade ramen förbättrar rostskyddet och ökar slagtåligheten. Att pallgafflarna kan levereras med valfria redskapskrokar (Euro, SMS, Type 3 eller Skidsteer) gör dem kompatibla med i stort sett alla traktorer och frontlastare på marknaden.

– Den flexibiliteten är viktig. Den nya generationen redskap ersätter de befintliga gaffelsatserna och kommer med nya och förbättrade tillbehör som balspjuts- och griptillsatser för bästa funktion tillsammans med den nya serien, förklarar Urban Rönnqvist.

Ladda ner pressreleasen här.  Ålö 


Ålö Sverige
Brännland 300
SE-901 37 Umeå
Sweden

Visiting address:
Östra Strandgatan 26
903 33 Umeå

Tel  +46 90 17 05 00
info@alo.se
Länkar till Ålö AB

Ålö AB, Media & Press

Profile shops
Quicke profile shop