Ålö Årets Exportföretag 2010

 
Västerbottens Handelskammare delade ut priset under gårdagskvällens Umeågala. Priset tilldelas det företag som har sitt säte i Umeåregionen och med hänsyn till sina resurser på ett betydande sätt har utvecklat sin verksamhet genom att lyckas på en internationell marknad. Juryns motivering löd:
"Företaget är ett utmärkt exempel på hur man även under en mycket djup konjunktursvacka kan genomföra strategiska och långsiktiga investeringar för att på sikt bli än starkare."

Sedan många år är Ålö världens ledande tillverkare av frontlastare och redskap till traktorer. Sedan i går kväll kan man även titulera sig Årets Exportföretag i Umeå.

– Verkligen jätteroligt! Eftersom samtliga lastarmodeller utvecklas i Brännland, bara ett stenkast från den bondgård där allting startade för 60 år sen, och 90 procent av allt vi producerar går på export är nog det här den finaste utmärkelsen vi som Umeåföretag kan få, kommenterar Urban Hadarsson försäljnings- och marknadsdirektör.

Ladda ner pressrelesasen

 

OM UMEÅGALAN Umeågalan startades år 2004 i syfte att uppmärksamma framgångsrika företag och företagare samt att visa på deras betydelse för Umeås tillväxt och utveckling. Samverkan har varit och är en viktig nyckel till Umeås och näringslivets positiva utveckling och framgång de senaste åren. Umeågalan arrangeras och organiseras därför som ett samarbetsprojekt mellan flera aktörer; näringslivet, universitetet och kommunen. För mer information: www.umeagalan.se/

Ålö 


Ålö Sverige
Brännland 300
SE-901 37 Umeå
Sweden

Visiting address:
Östra Strandgatan 26
903 33 Umeå

Tel  +46 90 17 05 00
info@alo.se
Länkar till Ålö AB

Ålö AB, Media & Press

Profile shops
Quicke profile shop