Ny LED-belysning ger Ålös frontlastare unikt ”mörkerseende”

Ålö-LUMA-0630.jpg 

Först av alla i frontlastarvärlden – igen. Och skillnad som natt och dag. Det är kontentan när den världsledande tillverkaren Ålö introducerar det unika tillbehöret LoaderLight™, ett LED-ljus för eftermontering som ger helt nya fördelar vid traktorkörning med frontlastare i begränsat dagsljus och mörker.

– LoaderLight™ monteras under lastarens knäplåt. Det gör att området mot redskap och redskapsfäste blir upplyst på ett mycket bättre sätt än när du bara har traktorns belysning att tillgå, säger Urban Rönnqvist, Product Marketing Manager på Ålö.

– Konceptet är mycket fördelaktigt vid till- och frånkoppling av redskap och vid användning av pallgafflar. Riktigt revolutionerande blir LoaderLight™ vid högre lyft som t.ex stapling av rundbalar eftersom man får med sig ett starkt och riktat ljus hela lyfthöjden, till skillnad från traktorns belysning som bara räcker till en viss nivå. Den skillnaden blir bokstavligen som natt och dag, säger Rönnqvist.

LoaderLight™ med två stycken 10 W Heavy Duty LED-lampor levererar en ljusstyrka på hela 900  lumen vilket är betydligt kraftigare än traktorernas belysning, och drar med 0,75 ampere väldigt lite ström. Lamporna är enkla att montera och vinkla som man själv vill ha dem. Elkablaget dras genom lastarmen där det ligger osynligt och väl skyddat. Belysningssatsen passar till Ålös alla lastarmärken.

– Det känns väldigt bra att kunna presentera en så till synes enkel innovation som gör så stor nytta. Samtidigt ska man komma ihåg att konceptet som vanligt är en frukt av vår nära och täta dialog med kunderna. Att vi träffat mitt i prick fick vi kvitto på vid Agritechnica, världens största jordbruksmässa, där LoaderLight™ mottogs mycket positivt. Sedan vecka 11 levererar vi för fullt, avslutar Urban Rönnqvist.


Ladda ner pressreleasen

Ålö 


Ålö Sverige
Brännland 300
SE-901 37 Umeå
Sweden

Visiting address:
Östra Strandgatan 26
903 33 Umeå

Tel  +46 90 17 05 00
info@alo.se
Länkar till Ålö AB

Ålö AB, Media & Press

Profile shops
Quicke profile shop