Ny Ålö-klaffskopa effektiviserar snöröjning med jordbrukstraktorer

Snow Clearing Bucket lr 0945.jpg 

Riktigt effektiva, klafförsedda snöröjningsskopor har till största delen varit förunnat lastmaskiner på entreprenadsidan. Tills nu. Detta tack vare att frontlastartillverkaren Ålö nu introducerar en klaffskopa helt igenom anpassad för jordbrukstraktorer.

– Det stämmer. Allt från vikt och mått till prisläge är optimerat för jordbrukstraktorer, säger Urban Rönnqvist, Product Marketing Manager hos Ålö.

– Något som inte minst syns på prestandan. Fullt utfällda klaffar, 90 grader, gör skopan till ett 365 cm brett snöblad med effektiva, isrivande skärstål som tillval. Likaså ger framåtvinklingen bästa möjliga precision att ”skära” in snön i skopan tätt intill väggar och liknande.

Den nya klaffskopan kompromissar överhuvudtaget inte med någonting. Hydrauliken är anpassad till Ålös unika Loader Control System (LCS) med 3:e och 4:e funktion. Siktgaller och ackumulator för att motverka chockstötar är standard. När det gäller skärstålen finns även en fjädrande variant som gör att skopan kan tiltas framåt med bibehållet tryck på klaffarna.

– Det är ett riktigt högkvalitativt och högpresterande redskap som öppnar nya möjligheter i flera dimensioner. Dels blir snöröjningen på traktorägarens egna ytor avsevärt effektivare, dels kan beläggningen av jordbrukstraktorn ökas till att omfatta regelrätta snöröjnings- och plogningsuppdrag. Den här klaffskopan är helt enkelt ännu ett bevis på hur vi i all produktutveckling strävar efter att maximera traktorägarnas konkreta nytta, avslutar Urban Rönnqvist.

Klaffskopan kommer att visas för den internationella marknaden på Agritechnica i november, en av världens största jordbruksmässor, och på svenska lantbruksmässan Elmia i oktober. Besök oss på Agritechnica i Hannover den 10–16 november 2013 (Hall 6, monter B03) eller på Elmia-mässan i Jönköping den 23-26 oktober 2013 (Monter A04:10).


Ladda ner pressreleasen

Ålö 


Ålö Sverige
Brännland 300
SE-901 37 Umeå
Sweden

Visiting address:
Östra Strandgatan 26
903 33 Umeå

Tel  +46 90 17 05 00
info@alo.se
Länkar till Ålö AB

Ålö AB, Media & Press

Profile shops
Quicke profile shop