Johan Schlyter, ny VD för Ålö

 

Idag (2012 05 07), blev det klart att Ålös nye VD heter Johan Schlyter.
Johan kommer från Scaniakoncernen där han arbetar som Executive Regional Director och ansvarar för marknaderna Asien, Södra Afrika och Oceanien.
Johan kommer med lång erfarenhet från Scania där han arbetat sedan 1986. Förutom arbete i Sverige har han också arbetat många år utomlands i bland annat i Tyskland och Österrike.

Johan säger själv ”Den bransch som Ålö är inne i är mycket spännande med den ekonomiska utvecklingen som sker i alla delar av världen. Att få möjlighet att arbeta mitt i den branschen skall bli mycket stimulerande”.

Styrelseordförande Bengt Kvarnbäck säger i en kommentar:
”Det är med stor tillfredsställelse som styrelsen nu kan presentera Johan Schlyter som Ålös näste VD. Han har en framgångsrik karriär, främst inom marknads-, kund- och service-relaterade områden, inom Scania, som är ett världsledande industriföretag i en bransch med mycket stark konkurrens. Dessa erfarenheter kommer att komma Ålö och Ålös kunder till del i form av ett starkt kundfokus och ett systematiskt arbete med marknads- och affärsutveckling. Johan är en erfaren ledare, med god insikt i de viktigaste industriella processerna, och vad som krävs för att vidareutveckla ett starkt och tillväxtfokuserat företag.”

Johan börjar sitt arbete på Ålö under hösten 2012. Datum är i dagsläget inte fastställt.


För mer information var vänligt kontakta:
Styrelseordförande: Bengt Kvarnbäck 070 3626750
HR Direktör: Lena Rydström 070 6564083


Umeå 2012-05-07

Lena Rydström
Director of Human Resources
Ålö Group

 

Ålö 


Ålö Sverige
Brännland 300
SE-901 37 Umeå
Sweden

Visiting address:
Östra Strandgatan 26
903 33 Umeå

Tel  +46 90 17 05 00
info@alo.se
Länkar till Ålö AB

Ålö AB, Media & Press

Profile shops
Quicke profile shop